Happy Halloween !

To Χάλοουϊν (Halloween) είναι γιορτή του δυτικού κόσμου που γιορτάζεται την νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται, κατά κανόνα σε κάτι “τρομαχτικό” και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας γλυκά, ενέργεια γνωστή ως “trick or treat” (σκανταλιά ή κέρασμα). Η γιορτή αυτή μοιάζει με τις Απόκριες, όμως διαφέρει από αυτές καθώς το Halloween έχει περισσότερο μυστικιστική χροιά.

orangegame

Η ρίζα της λέξης αυτής προέρχεται από το All-hallow-even και δηλώνει την παραμονή (eve) της γιορτής των Αγίων Πάντων (All Hallows DayAll Saints Day).  Σήμα κατατεθέν επίσης της γιορτής

αυτής είναι τα φαναράκια φτιαγμένα από πραγματικές κολοκύθες πάνω στις οποίες υπάρχουν χαραγμένα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, άλλοτε πιο χιουμοριστικά και άλλοτε πιο τρομαχτικά.

Φανάρια από κολοκύθες, τα φανάρια για τον Jack

Από την αρχαία αυτή παράδοση προέρχεται μια από τις πιο διάσημες εικόνες της γιορτής: το φανάρι από κολοκύθα (Jack-o-lantern). Προέρχεται από ιρλανδικές παραδόσεις και η χρήση του ήταν να φωτίζει τη χαμένη ψυχή του Jack, ενός διαβόητου απατεώνα που είχε κολλήσει ανάμεσα στους δυο κόσμους. Λέγεται ότι ο Jack είχε ξεγελάσει το διάβολο και τον έπεισε να μπει στην κουφάλα ενός δέντρου και σκαλίζοντας την εικόνα ενός σταυρού στον κορμό του δέντρου τον παγίδευσε εκεί μέσα. Οι φάρσες του είχαν ως αποτέλεσμα να του αρνηθούν την είσοδο στον Παράδεισο και καθώς είχε νευριάσει επίσης τον Διάβολο που κυβερνούσε την Κόλαση, ο Jack απέμεινε μια χαμένη ψυχή παγιδευμένη ανάμεσα στους κόσμους. Ως παρηγοριά, ο Διάβολος του έδωσε λίγη χόβολη για να φωτίζει το δρόμο του στα σκοτάδια μεταξύ των δυο κόσμων.

Αρχικά στην Ιρλανδία έπαιρναν ρέβες και τις έσκαβαν βάζοντας στο εσωτερικό τους ένα κερί για να τις χρησιμοποιήσουν ως φανάρια, ώστε να βοηθήσουν να οδηγηθεί το χαμένο πνεύμα του Jack πίσω στο σπίτι του. Κι έτσι προέκυψε η ονομασία, Φανάρια του Jack. Αργότερα, όταν ήρθαν μετανάστες στο Νέο Κόσμο οι κολοκύθες ήταν πιο εύκολο να βρεθούν κι έτσι σκάλιζαν αυτές και έβαζαν μέσα κεριά για να τις κάνουν φανάρια.

Κάντε κλικ στις παρακάτω δραστηριότητες για να νιώσετε το πνεύμα του Halloween.

Scary interactive story: Τολμάτε να το δείτε;

Τhe haunted house Διάβασε τη διαδραστική ιστορία

Make a story : Φτιάξε τη δική σου ιστορία

Αbracadabra: Ένωσε τις λέξεις με τις εικόνες και άκου το τραγούδι

“This is Halloween” -prepositions gap fill: άκου το τραγούδι και συμπλήρωσε τα κενά με προθέσεις

Ι spy with my little eye : Διαδραστικό παιχνίδι

Halloween vocabulary : Mάθε λέξεις διαδραστικά

Α joke! Διάβασε το ανέκδοτο

Please! Διαδραστική ιστορία

Games!  Διαδραστικά παιχνίδια

Hangman : Ξέρεις τις λέξεις; Παίξε κρεμάλα.

The History of Halloween  Listening Comprehension

Halloween printables Mάσκες, κάρτες, προσκλήσεις, φύλλα εργασιών, παιχνίδια…

Resource with many links

Kαταπλήξτε το κοινό σας με αυτό το τρικ!

Τι θα χρειαστείτε
 • Χαρτί
 • Μολύβι ή στυλό

Πώς παίζεται

Το τρικ:Τοποθέτησε 3 ίδια χαρτάκια πάνω σε ένα τραπέζι. Πες σε κάποιον : “Σκέψου κάποιου το όνομα , αλλά μην το πεις δυνατά. Θα διαβάσω το μυαλό σου και θα γράψω το όνομα που σκέφτηκες.”

Γράψτο σε ένα από τα 3 χαρτάκια και χωρίς να αφήσεις κανέναν να δει τι έγραψες, δίπλωσε το χαρτί και ζήτα από αυτόν που το σκέφτηκε να το πει δυνατά. Συνέχισε τη διαδικασία με έναν αριθμό— ένας από ατο κοινό σου σκέφτεται, εσύ γράφεις,  αυτός που το σκέφτηκε λέει δυνατά τον αριθμό— και τελικά με ένα χρώμα, λέγοντας στον παίχτη να διαλέξει ένα από τα δύο χρώματα: πράσινο ή κόκκινο. Τώρα δώσε τα 3 χαρτάκια σε έναν από το κοινό σου για να τα διαβάσει φωναχτά. Οι φίλοι σου θα εντυπωσιαστούν από τις υπερφυσικές δυνάμεις σου!

Πώς γίνεται: Όταν πάρεις το πρώτο χαρτάκι, μη γράψεις το όνομα, αν και το κοινό σου αυτό θα νομίζει ότι κάνεις. Αντί γι αυτό, γράψε”κόκκινο” ή “πράσινο.”  Όταν διαλέξεις το δεύτερο χαρτάκι, μη γράψεις τον αριθμό,  γράψε το όνομα που είπε φωναχτά ο παίχτης. Τέλος, στο τρίτο χαρτάκι, γράψε τον αριθμό που αποκάλυψε ο παίχτης. Αν ακολουθήσεις αυτήν την τεχνική, θα πετύχεις 2 από τις 3 προβλέψεις ή -ακόμα καλύτερα- 3 πό τις 3 προβλέψεις,  τις μισές φορές από τις φορές που θα επιχειρήσεις το τρικ. Ότι κι αν καταφέρεις, όλοι όσοι παρακολούθησαν το τρικ θα μείνουν άφωνοι…

 • PIN THE SPIDER ON THE WEB

Draw a simple web on a large piece of  paper.  Create black spiders on small pieces of  paper with a tape pillow attached to the back.  Blindfold the children trying to “pin” their spiders on the web.  Using a spider web for young children gives them many opportunities for success because there is not an exact place the spider has to be pinned.

 • PIN THE BOW TIE ON THE SKELETON

Find this game HERE

Here’s something fun for your children’s teacher as a gift for Halloween. Very easy and inexpensive

 Tag attached says “You are doing a Boo-ti-ful Job, thanks!” Find out how they made it here

Get the kids to help you make these awesome Halloween Masks. Get all the info  HERE

Halloween Party Game Ideas

Are you throwing a Halloween party this year?
 • WITTY DECORATIONS

The Home and Garden Cafe  has made it simple for you to get started with this list of 10 easy Halloween craft ideas that are sure to please the kids and the adults!

Easy-Halloween-Craft-Ideas

 1. Cheap Trash Bag Halloween Decorating
 2. Simple Wicked Painted Candles
 3. Wispy Ghosts
 4. Pottery Barn Knock Off Hanging Ghosts
 5. DIY Halloween Wreath
 6. Spooky Halloween Wreath
 7. 4×4 Jack-O-Lanterns & Ghosts
 8. DIY Pumpkin Prettiness
 9. DIY Halloween Luminary
 10. Cabinet Door Halloween Craft + Halloween Bottles

Click on the pictures and get the instructions:

Floating Ghosts for Halloween {Craft}   Happy playing, https://papadeligames.wordpress.com/  Happy teaching, https://papadeligames.wordpress.com/

Want more ideas? Here you are: http://www.pinterest.com/papadel1/esl-halloween-resources/

%d bloggers like this: